Økologiske råvarer
Råvarerne udgør rygraden i den mad, vi laver og serverer. Vi får en bred vifte af vores grøntsager fra Svanholms bæredygtige landbrug. Udover det samarbejder vi med nøje udvalgte leverandører og producenter, som vi har stor respekt for.
Vi har en tæt kontakt til vores samarbejdspartnere og producenter, og det er vigtigt for os at være fuldt transparente omkring, hvor vores råvarer stammer fra. Her på siden kan du lære mere om nogle af vores producenter og de råvarer, de tilføjer til din tallerken.
En stor del af vores arbejde med råvarerne foregår desuden i vores mejeri og pølsemageri.
Mere end bare producenter
Vi er stolte over, at de producenter vi arbejder sammen med, kan kalde sig for landets absolut bedste inden for deres felt.
Svanholm
Svanholm er nogle af pionererne inden for økologisk landbrug, og så er de er nabo til hvad, der engang var vores gård, Farm of Ideas. Svanholm har en stor produktion af økologiske grøntsager og har erfaringen til at dyrke dem, så de opnår en høj kvalitet. De har overtaget en mindre del af vores kvægbestand og leverer nu mælken til vores osteproduktion.
HindsholmGrisen
HindsholmGrisen har fritgående grise, der lever ude året rundt i hele deres levetid i naturlige omgivelser, hvor de har hytter til læ, når de har behov for det. Grisene finder selv en stor del af deres foder og bliver suppleret med økologisk foder, altsammen dyrket på stedet. Som Poul og Carla fra HindsholmGrisen selv fortæller, er det særegne ved HindsholmGrisen en flot og ensartet fedtmarmorering, hvor der er harmoni mellem kød og fedt. Fedtet er særdeles velsmagende og blødt, som det bliver, når grisene behandles godt i naturlige omgivelser.
Havervadgård
Fra Havervadgård får vi økologisk kød fra marsklam. Lammene lever ved Vadehavet, hvor jorden er meget salt- og mineralholdig. Det får lammene del i, når de spiser græsset. Deres kød får derfor en karakteristik krydret og let salt smag. Lammene bliver både inden og efter slagtning synet af en dyrlæge for at sikre kød af højeste hygiejne.
Hegnsholt
Fra Hegnsholt får vi økologiske æg og kyllinger. Alle deres høns og kyllinger lever i små flokke i flytbare huse på markerne omkring Hegnsholt. De får græs og restprodukter fra restauranten og slagtes lokalt efter ca. 100-130 dages levetid i det fri. Kødet fra deres kyllinger har utroligt meget smag og struktur.
Gothenborg
Gothenborg var de første til at introducere økologiske kyllinger og ænder i Danmark. De driver deres landbrug og opdrætter deres fjerkræ med respekt for den gode smag, håndværket og miljøet. Fra Gothenborg får vi økologiske ænder og skovkyllinger.